Automatizari

Automatizari pentru porti

Un kit de automatizare a unei porti este un ansamblu de dispozitive electrice, hidraulice si/sau mecanice, care actioneaza ca un tot unuitar pentru operarea actiunilor de control, deschidere, inchidere, blocare etc a portii respective.
Exista doua tipuri de actionari ale dispozitivelor de automatizare a portilor: actionari hidraulice si actionari electromecanice, care, la randul lor, pot fi impartite in actionari cu surub, cu brat articulat sau actionari subterane. Solutiile de automatizare a portilor pot fi aplicate atat portilor batante, cat si portilor culisante. Dispozitivele de actionare a portii pot fi controlate atat manual, dar si la distanta, prin telecomanda.Adiadal va ofera o gama larga de automatizari de porti cu actionare de la distanta, prin telecomanda.

Automatizare porti

 

Avantajele automatizarilor pentru porti

Desi portile actionate manual au, si ele, avantajele lor, portile controlate prin dispozitive automatizate aduc o multitudine de beneficii. Spre exemplu, inchiderea sau deschiderea portii se poate face din masina, fara a mai fi nevoiti sa coborati din masina in apropierea portii. In plus, nu mai trebuie sa tineti o cheie separata pentru poarta si sa bajbaiti prin intuneric dupa lacatul portii, si aceasta in special in noptile geroase de iarna. Am mai putea mentiona efortul de a deschide portile masive, cu panouri pline din lemn, care, in cazul portilor automate, este anulat de catre dispozitivul de control al portii.
Cel mai important avantaj al portilor automate este acela ca pot fi operate de la distanta, fara a fi nevoie sa va deplasati la poarta pentru a va primi oaspetii. In multe cazuri poarta se poate afla la o distanta apreciabila de locuinta si, in acest caz, deschiderea si inchiderea portilor de acces pe proprietate direct din casa poate constitui un beneficiu major, mai ales, in cazurile de care aminteam, al noptilor geoase se iarna.

Automatizare porti

 

Automatizari electrice pentru porti

Automatizarile electrice pentru porti va permit deschiderea si inchiderea portilor prin intermediul unui dispozitiv transmitator similar celui folosit la cheile masinii pentru inchiderea sau deschiderea acesteia. Acest dispozitiv, care poate fi asimilat unei telecomenzi de control a portii, poate fi utilizat indiferent de modalitatea de deschidere a portilor, fie ca sunt batante sau culisante. Desi unele persoane prefera portile batante pentru mentenanta mult mai simpla a acestora, portile culisante au avantajul ca necesita un spatiu de operare mult mai mic, iar marea parte a mentantei acestora consta in curatarea caii de rulare sau a cremalierei.
Spre deosebire de portile actionate manual, portile actionate printr-o solutie de automatizare electrica, au avantajul ca nu pot fi deschise manual cu usurinta, ele putand fi, desigur, setate sa poata fi deschise si manual, insa, pe ansamblu, portile actionate electric pot oferi o mai mare siguranta decat cele actionate manual.

Sortare după:
Produse pe pagină:
Vizualizare ca: Listă Grid