Porti batante

Despre portile batante

Portile batante sunt portile care se misca in plan orizontal dupa un arc de cerc, miscandu-se in jurul unui ax de revolutie definit de pozitia balamalelor portii. Portile batante pot fi simple, cu o foaie, sau duble, cu doua panouri in miscare. Portile batante simple sunt, de regula, cele mai economice si simplu de montat.
 

automatizare porti batante duble
 

Porti batante simple sau duble

Portile batante pot fi simple sau duble. Portile simple pot fi cele mai economice atat in ceea ce priveste poarta propriu-zisa, dar si partea de automatizare a acestui tip de porti. De regula portile batante simple au latimea de pana la 5 metri, insa exista si exceptii si se pot gasi solutii de automatizare si pentru portile batante simple cu latimea de pana la 7 metri.

automatizare porti batante simple
 

Portile batante duble sunt considerate ca fiind mai elegante decat cele simple si pot avea o deschidere mai mare decat cele simple. Desi pot avea latimea deschiderii de 10-11 metri, de regula portile batante duble au deschideri cuprinse intre 4 si 8 metri. Spatiul dintre cele doua foi ale portilor duble, in potitia inchisa complet, are atat un rol functionat cat si unul de design si este indicat sa nu depaseasca 3 cm. Portile batante duble pot fi realizate cu un design unicat sau pot fi pline, caz in care este indicata prezenta unei diagonale pe fiecare dintre foile portilor duble.

Porti batante pline / din lemn

porti batante pline din lemn
Portile din lemn pot avea un aspect placut si sint preferate de multi, insa trebuie avute in vedere o serie de cerinte speciale atunci cand luam in considerare montarea unor porti pline.
Ca regule, toate portile pline, fie ca sunt din lemn sau alt material, trebuie sa aiba un cadru din otel care sa sustina fiecare panou al portii. Acest lucru este obligatoriu pentru a asigura stabilitatea si a prelungi durata de viata a portilor, in special in situatia in care este utilizata o solutie de automatizare a acestora.

Portile batante cu panouri pline se comporta ca niste vele si pot fi afectate de vant, motiv pentru care portile trebuie prevazute cu stalpi de sustinere mai solizi si actionari mai robuste, care sa poata sustina atat greutate portilor, cat si pozitia acestora in prezenta vantului. Portile batante cu panouri pline pot fi prevazute cu stabilizatoare magnetice, care vor preveni miscarea nedorita a panourilor portii in timpul rafelelor de vant.

In cazul portilor batante cu panouri pline din lemn, trebuie avut in vedere faptul ca lemnul poate absobi umiditatea din mediu, in timpul ploilor, acestea putand chiar sa-si dubleze greutatea, motiv pentru care, acest tip de porti trebuie prevazute cu balamale solide sau chiar cu balamale suplimentare.
 

Directia de deschidere a portilor batante

De regula sunt preferate portile care se deschid in interiorul proprietatii, insa uneori poate fi necesar, din cauza planurilor inclinate, ca portile sa se deschida in exterior. In aceste cazuri este indicat sa se foloseasca un brat liniar de actionare a portilor. Acesta poate fi instalat pe partea interioara a portilor si permite deschiderea acestora catre exterior. Acest dispozitiv impunge portile pentru ale deschide si le trage pentru a le inchide, putand fi instalat si pe porti batante duble.
 

Garda la sol a portilor batante

Garda la sol a portilor batante, fie ele simple sau duble, este obligatoriu de prevazut in eventualitatea existentei unor obstacole de mici dimensiuni, pentru ca acestea sa poata fi depasite de panourile portilor. O garda la sol optima ar fi in jur de 10-12 cm, insa se poate mentine in intervalul 6 - 15 cm. O poarta a carei garda la sol este prea mare va lasa impresia ca leviteaza, pe cand una care are o garda prea mica, va lasa impresia ca este un gard.
 

Tipuri de actionari ale portilor batante

Sortare după:
Produse pe pagină:
Vizualizare ca: Listă Grid
 • Automatizare poarta batanta 1 canat
  Automatizare poarta batanta 1 canat. Pentru deschideri porti pietonale sau alte tipuri de porti batante in un canat, sau pentru automatizarea unei usi la crama sau pivnita Automatizare poarta batanta 1 canat   1 x motor Motor..
 • Automatizare poarta batanta 2x2,5 M Motorline Lince 300
  Automatizare poarta batanta 2x2,5 M Motorline Lince 300 Pentru porti de maxim 250Kg/Foaie Este o automatizare performanta pentru porti de dimensiuni mici. Se poate instala si pe stalpi grosi datorita bratelor extensibile cu melc. Pentru acest sistem de automatizare poarta primiti  2 ani ga..
 • Automatizare poarta batanta 2x3M - Motorline
  Automatizare poarta batanta Motorline Lince 400 pentru porti de maxim 2x3 metri si 250 kilograme pe foaie. Se poate instala si pe stalpi grosi datorita bratelor extensibile cu melc. Se ofera 2 ani garantie! Sistem automatizare poarta batanta cu posibilitate de deschidere spre exterior sau spre inter..
 • Automatizare poarta batanta 2x4M Motorline
  Automatizare poarta batanta Motorline Lince600 pentru porti de maxim 2x4 metri si 350 kilograme pe foaie Se poate instala si pe stalpi grosi datorita bratelor extensibile. Se ofera 2 ani garantie! Sistem automatizare poarta batanta cu posibilitate de deschidere spre exterior. Noua generatie de..
 • Automatizare poarta batanta brat articular Motorline TELICA
  Automatizare poarta batanta 2x2,5 metrii Motorline TELICA. Eleganta si rafinata, automatizarea TELICA de la Motorline aduce fiabilitatea si eleganta la tine acasa.  Cu motoare cu brat articulat, si limita de cursa electrica, automatizarea de poarta batanta de la Motoline seria TELIC..
 • Automatizare porti batante Mhouse WG2S
  WG2S este o automatizare porti  mHouse destinat pentru porti automate batante de pana la 2,2 metri, si 250 kg pe canat (foaie) Kit-ul WG2S include: unitate centrala de comanda 2 x brate actuatoare 2 x telecomenzi Mhouse GTX4 3 x chei deblocare 1 x lampa semnalizare   ..
 • Automatizare porti batante Mhouse WG2S/02 Start kit
  Automatizare poarta batanta Start kit Mhouse pentru porti cu lungimea canatului de pana la 2,2 metri si 250 kg cu sistem de inchidere automata si selector de viteza. Start kit Mhouse automatizare pentru porti batante cu lungimea canatului de pana la 2,2 metri si 250 kg Usor de instalat si prog..
 • Automatizare porti batante NICE ARIA200 pentru maxim 250kg si 2.2m canat(panou)
  O solutie care elimina timpul pierdut cu deschiderea si inchiderea portilor batante grele. Un produs calitativ combinat cu o instalare usoara( pentru un instalator cu experienta ).  Ofera facilitatea alimentarii cu o baterie de rezerva ( care NU este inclusa) pentru cazurile in care sunt pene d..
 • Automatizare porti batante NICE ARIA400 pentru maxim 450kg si 4.5m canat(panou)
  Kitul adecvat pentru porti grele sau zone cu mult vant. Usor de instalat ( pentru un instalator cu experienta ) este solutia potrivita pentru optimizarea accesului. Poate fi folosit si cu o baterie de rezerva- care NU este inclusa- in cazul unei pene de curent. Faptul ca poate functiona si pe baza u..
 • Automatizare usa pietonala LIFE ONE
  Automatizare usa pietonala LIFE ONE.Pentru automatizarea unei usi sau porti pietonale. Alimentare pe 24 de volti. Are la baza motorul de la LIFE OPTIMO2 pentru o deschidere de durata si silentioasa. Kitul este format din : Motor OP2 = 1 buc Sporti de prindere = 1 Set Telecomanda = 2 ..
 • Automatizari porti batante Nice PROMO HOPPKCE
   Doua versiuni ireversibile ,24Vdc, cu opritori mecanici cu reglare milimetrica la deschidere si la inchidere : cu unitate integrala (HO7124),si fara unitate (HO7224). Puternic datorita cuplului de 250 Nm. Rezistent si compact:latime de 180mm ,ideal pentru orice stalp. Carcasa antisoc ..
 • Automatizari porti batante Nice TOONA 4024 KCE
  Pentru porţi batante cu canaturi de până la 3 m, ideal pentru uz rezidenţial. Motoreductor electromecanic cu montaj extern, 24 Vdc, cu encoder magnetic.   Fiabilitate și durată în timp datorită carcasei formate din două protecţii robuste din aluminiu cu vopsea pe bază de poliesteri; ma..
 • Automatizari porti batante Wingo 2024
  Produsul a fost inlocuit cu alt model. Wingo2024KCE face parte din gama de automatizari Nice  distribuiite in Romania pentru echiparea portilor batante. Automatizare cu instalare usoara: Dispozitiv de deblocare comod,cu cheie personalizata Nice. Limitatoare de cursa mecanice la deschid..
 • Automatizari porti batante WINGOKIT/W
  Produsul a fost inlocuit cu alt model. Automatizare pentru porti batante , montare externa. Fiabilitate si silentiozitate: dispunere brevetata a componentelor interne, reducerea pieselor mobile. Usurinta de instalare : conexiuni electrice de sus, dupa montarea motoreductorului. Condensat..
 • Automatizari porti batante wireless Mhouse WG2W
  Kit automatizare poarta batanta cu lungimea canatului de pana la 2,2 metri si 250 kg Automatizare poarta batanta cu fotocelule si lampa wireless alimentate cu energie solara Kit-ul include: 1x unitate centrala de comanda 2 x  brate actuatoare 2 x telecomenzi Mhouse GTX4 3 x ch..
 • BFT - KIT Phobos BT A25
  kit BFT PHOBOS BT A25 automatizare Kit-ul de automatizare pentru porti batante BFT Phobos BT A25 FRA dispune de design nou si modern cu performante imbunatatite pentru utilizare intensiva si durabilitate in timp. Este recomandat pentru deschiderea portilor batante cu dimensiuni de pana la 2...
 • Brat motoreductor Wingo 2024 pentru poarta batanta de pana la 2 metri pe canat
  WG2024 brat de schimb pentru poarta batanta sistem WINGO2024KCE Fiabilitate si silentiozitate: dispunere brevetata a componentelor interne, reducerea pieselor mobile. Instalare usoara: legaturi electrice de sus in jos, dupa montarea motoreductorului. Dispozitiv de deblocare comod,cu cheie p..
 • Brat motoreductor Wingo 3524 pentru porti batante de pana la 3,5 metri
  Pentru porti batante cu canaturi de pana la 3,5 metri, montaj aparent. Motoreductor electromacanic pe 24Vcc. Fiabil și silențios datorită planului patentat al elementelor interne și numărului redus de elemente în mișcare Usor de instalat: după montarea motoreductorului, toate conexiunule el..
 • Kit articulat pentru automatizare porti batante WS200S
  Acest produs a fost inlocuit cu modelul MAESTRO200 Pentru porti batante cu stalpi grosi si canaturi de pana la 2,2 metri si 250 kg. Cu brat articulat, montare externa. WS200S este recomandat pentru porti cu stalpi mari si canatul de pana la 2,2 metri si 250 kg. Kit-ul include: 1 x ..
 • KIT articulat pentru porti batante de pana la 2,4 metri HOPPKIT
  Pentru porţi batante cu canaturi de până la 2,4 m, chiar şi cu stâlpi mari şi structuri uşoare. Motoreductor electromecanic ireversibil 24 Vdc. Cu braţ articulat și montare externă. Ideal pentru utilizare intensă. Două versiuni ireversibile, 24 Vdc, cu opritori mecanici cu reglare milimetri..
 • Kit automatizare poarta batanta 2x2 metri Life
  Kit automatizare poarta batanta 2x2 metri cu maxim 200Kg/Canat  Un kit de automatizare complet care se poate folosii pe porti de 2 metri si 200 kg per canat. Se instaleaza/programeaza foarte usor. Atu Tech ofera garantie 3 ani pentru automatizarile de porti life.  Un kit de automatiz..
 • Kit automatizare poarta batanta 2x3 Metri Life
  Kit automatizare poarta batanta 2 x 3 metri cu max 200 Kg / canat. Producator LIFE Italia. 3 Ani garantie. Motoare puternice alimentate la 230V, fac din aceasta automatizare o solutie perfecta pentru porti de pina in 3 metrii, pe care se monteaza si policarbonat. Forta de impingere este de ..
 • Kit automatizare poarta batanta 2x3 metri Life OPTIMO3 UNI
  Kit automatizare poarta batanta 2x3 metri cu max 400 Kg / canat. Producator LIFE Italia. 3 Ani garantie. Programamare foarte usoara, nu necesita cunostinte evoluate.  Kit-ul Optimo 3 este format din doua brate motorizate, un panou de control, o lampa de avertizare, doua fotocelule si&nb..
 • Kit automatizare poarta batanta 2x5 metri Life Optimo5
  Kit automatizare poarta batanta 2x5 metri cu maxim 700Kg/Canat Producator LIFE Italia. 3 Ani garantie. Programamare foarte usoara, nu necesita cunostinte evoluate. TELECOMANDA GRATUITA - Acum primesti a-3-a telecomanda gratuit! ( Oferta disponibila pana la sfarsitul anului in limita sto..
 • Kit automatizare poarta batanta brat articulat Life
  Kit automatizare poarta batanta brat articulat Life 2x 2,3 metri si 250 Kg / canat Kit de automatizare poarta brat articulat ARMOR- 3 Ani garantie. Foate usor de instalat. Kitul poate fi montat pe porti cu stalpi grosi > 40 cm  Un kit de automatizare poarta articulat din care nu lipseș..
 • Kit Home Wingo 2024 - Nice
  Produsul a fost inlocuit cu alt model. KIT Home WG 2024 pentru automatizarea portilor batante max 2m cu 200 Kg / canat Alimentare 220V motorul functioneaza pe 24V Kit-ul contine: 2 Motoreductoare electromecanice cu montare externa cu dispozitv de deblocare 2 Telecomenzi cu do..
 • KIT NICE TOO3000
  Pentru porti batante cu canaturi de pana la 3 metri si 300 kg. Motor telescopic, ideal pentru uz rezidential. Spatiu generos si practic a compartimantului pentru conexiuni electrice. Usor de deblocat cu cheile personalizate NICE, deblocatorul fiind situat in partea de sus a motorului. Si..
 • Kit pentru porti batante BOB.21m Beninca
  KIT BOB.21M Kit pentru porti de maxim 2,1m x 2 format din: - 2 actuatoare 220V - controler BRAIN - receptor radio - o telecomanda - un set fotocelule - set elemente de fixare Motor BOB (220V) / Motor BOB24 (24V) - pentru automatizari porti batante cu latimea maxima de 2,1m   ..
 • Kit pentru porti batante KBILL30M Beninca
  KIT KBILL 30M Kit automatizare porti batante 2x2.5m cu controller HEADY si set complet de accesorii inclus. - 2 actuatoare 220V - controler HEADY cu receptor radio - 1 telecomanda - un set fotocelule - lampa semnalizare - selector cheie cu cutie externa - antena   ..
 • Kit pentru porti batante KBOB50M Beninca
  Kit KBOB50M   Kit  pentru porti batante de maxim 2 x 5m format din: - doua actuatoare 220V - controler HEADY cu receptor radio incorporat - 1 telecomanda - 1 set fotocelule - set elemente de fixare BENINCA www.beninca.com   ..
 • Kit pentru porti batante KPR Beninca
  Kit KPR   Kit pentru porti batante de maxim 2 x 3m - recomandat pentru porti cu stalp de sectiune mare - format din: - doua motoare PR.45E - 2 brate articulate - controler HEAD cu receptor radio incorporat - 1 set fotocelule - lampa de semnalizare cu LED - sel..
 • Kit Toona 4024 - Nice
  ToonaKit Automatizare pentru porti batante cu canate de pana la 3m / cu 300 Kg Motor electromecanic cu montare externa 24 Vcc Design nou, functional si exclusiv Recomandat pentru utilizare intensa - programare simpla, cu o singura tasta - autoinvatarea limitelor de deschidere si inchidere..
 • Mhouse - Kit WG2
  Kit deschidere pentru porti automate batante Mhuose de pana la 2 metri si 200 kg WG2 Mhouse este destinat pentru automatizarea portilor batante de pana la 2 metri si 200 kg pe canat (foaie) Kit-ul WG2 include: unitate centrala de comanda 2 x brate actuatoare 2 x telecomenzi Mhouse TX..
 • Porti batante automate Wingo 2024 Home
  Produsul a fost inlocuit cu alt model. Fiabilitate si silentiozitate: dispunere brevetata a componentelor interne, reducerea pieselor mobile. Instalare usoara: legaturi electrice de sus in jos, dupa montarea motoreductorului. Dispozitiv de deblocare comod,cu cheie personalizata Nice sau inc..
 • Toonakit 4024
  Pentru porti batante cu canaturi de pana la 3 m. Motoreductor electromecanic cu montare externa, 24Vdc, cu encoder magnetic. Noul model apartinand celei de-a treia generatii: calitate si durabilitate in timp multumita carcasei alcatuite din doua straturi robuste, din aluminiu, vopsire cu vopsea p..
 • Wingo 3524 Home
  Produsul a fost inlocuit cu alt model. Fiabil și silențios datorită planului patentat al elementelor interne și numărului redus de elemente în mișcare Usor de instalat: după montarea motoreductorului, toate conexiunule electrice se fac de sus Sistem de deblocare ușor de folosit, cu cheie pe..
 • BFT - KIT KUSTOS ULTRA BT A25
  Caracteristici tehnice/componente: Kit automatizare poarta batanta cu lungimea canatului de pana la 2.5/4m si greutatea de pana la 400kg. Kit-ul contine doua motoare, o lampa semnalizare optica, un set de fotocelule, o unitate de control si doua telecomenzi cu patru canale. Alim..
 • Mhouse - Kit WG2S
  Kit deschidere pentru porti automate batante Mhuose de pana la 2,2 metri si 250 kg.( inlocuieste WG2) Kit-ul WG2S include: unitate centrala de comanda 2 x brate actuatoare 2 x telecomenzi Mhouse GTX4 3 x chei deblocare lampa semnalizare set fotocelule set suporti fixare fara sud..
 • BFT - KIT PHOBOS BT A40
  Automatizare poarta batanta cu lungimea canatului de pana la 4 m si greutatea de pana la 500 kg. Kit-ul contine doua motoare, unitate de control, un set fotocelule, o lampa semnalizare optica si doua telecomenzi cu patru canale.Motorul functioneaza la tensiune de 24V si este destinat unui trafic int..
 • KIT PHOBOS L 230V - BFT
  KIT automatizare pentru porti batante in 2 canate,  cu lungimea maxima a canatului de 3,5 m si max. 250 kg/canat (sau pana la 5 m cu zavor electromagnetic). Contine: Set doua motoare PHOBOS la 230V. Motoarele sunt garantate pentru utilizare intensa, au design atragator si sunt conf..
 • BFT - Kit Virgo 24V
  BFT - Kit batant articulat BFT - VIRGO (pana la 2 m) si greutatea de pana la 200 kg, pentru porti cu stalpi cu adancimea mare si grosi. Kit automatizare poarta batanta cu lungimea canatului de pana la 2m si greutatea de pana la 200kg. Kit-ul contine doua motoare, o lampa semnalizare opti..
 • Igeea Kit BFT
  Automatizare poarta batanta cu lungimea canatului de pana la 2,5 m si greutatea de pana la 250 kg. Kit-ul contine doua motoare cu brat articulat, unitate de control incorporata, un set fotocelule, o lampa semnalizare optica si doua telecomenzi cu doua canale. Motorul este creat pen..
 • SOMMER - Twist 200
  Twist 200 - solutia pentru portile batante de pana la 2,5 m lungime Functioneaza cu porti de pana la 2,5m lungime si greutate maxima de 200kg pe fiecare brat al portii Se poate instala pentru porti cu unul sau doua brate, cu deschidere pe stanga sau pe dreapta Multiple functii configurabil..